A jövő technológiája már az ajtónkban – Az okos ajtózár

netatmo doorbell

Ha akarjuk ha nem, a modern technológia lassan beszivárog még az eddig lehetetlennek gondolt helyekre is.
Erre nagyszerű példa a NETATMO legújabb fejlesztése is.

A Netatmo okos ajtózárral bővítette az intelligens otthoni felszerelés portfólióját. A francia cég új találmánya forradalmasíthatja és kényelmesebbé teheti az otthonok védelmét.

A Netatmo Smart Doorlock and Keys (okosajtózár és -kulcs) névre keresztelt újítás kompatibilis az Apple HomeKit szabványával, és három kulccsal érkezik, amelyek NFC-t használnak az ajtó mechanizmusának azonnali és biztonságos kinyitására
Abban az esetben, ha a felhasználónak egyik előre párosított kulcs sem áll a rendelkezésére, a Netatmo Security alkalmazáson keresztül – amely a cég kameráit és intelligens füstjelzőit is kezeli – továbbra is kinyithatja az ajtót.

A zárhoz több NFC-kulcsot is lehet párosítani, az elveszett vagy ellopott kulcsok pedig könnyen deaktiválhatók az applikáción keresztül. Egy kulcsot emellett több Netatmo okosajtózárhoz is hozzá lehet rendelni, így egyetlen eszközzel több helység is kinyitható, akár különböző helyszíneken.

A kulcs behelyezése után a mechanizmust kézzel kell elforgatni, pontosan úgy, mint egy hétköznapi zár esetében. A Smart Door Locknál nincs kéz nélküli, vagy távvezérléses opció, ami sokaknak elveheti a kedvét az eszköz megvásárlásától.

Üzenetben küldhető meghívó a vendégeknek

A zárat nem motoros egység működteti, ezért is hirdetheti két év üzemidővel a négy AAA-s elemmel ellátott termékét a Netatmo. A zár Micro USB-aljzaton keresztül is táplálható árammal arra az esetre, ha a felhasználó figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetéseket, valamint az alkalmazás riasztásait, és ezért az akkumulátor lemerül.

Az ajtó bezárására és kinyitására vonatkozó meghívók e-mailben, SMS-ben vagy WhatsAppon küldhetők át a szomszédoknak és a vendégeknek. Az üzenet tartalmaz egy linket a Netatmo Guest-alkalmazáshoz, amely az eredeti applikáció lebutított változata. A hozzáférést ezután a tulajdonos döntése alapján vissza lehet vonni.

Az okos ajtózár a biztonság érdekében gyorsulásmérővel is fel van szerelve, mely a rezgéseken keresztül érzékeli az illetéktelen behatolást.