A zárjavítás buktatói

zarjavitas
Belevágjunk házilag a zárjavítás folyamatába vagy inkább egyből hívjunk szakembert?

Apáink, nagyapáink korában még teljesen természetes volt, hogyha valami elromlott, azt otthon, házilag megjavították maguknak. Mivel a régi korokban gyártott ajtózárak, kapuzárak a mai modern technológiákhoz képes rém egyszerűek voltak egy egyszerű zárjavítás vagy zárcsere nem jelentett gondot. Sajnos az idők múlásával a termékek minősége is megváltozott, így gyakran nem javíthatók vagy cserélhetők az alkatrészek, ezért sok esetben meggondolandó, hogy az emberfia otthon álljon neki egy ajtózár barkácsolásnak.

Nézzük meg mik lehetnek a házi zárjavítás buktatói:

Zárszerkezetet szétszedni még egyszerű, de sokszor az összerakása, ráadásul úgy, hogy a hibát is megjavítottuk már nem olyan könnyű. Nem is beszélve a többirányú záródás le és visszakötéséről, összekapcsolásáról a zárszerkezettel. Ahogy a mondás is tartja az idő pénz, sokszor nem éri meg órákat bosszankodni a javítgatással, hiszen egy szakember percek alatt megoldja, amivel mi akár több órát is eltöltünk és sokszor eredménytelenül.
Egy alkalmas üzletet sem egyszerű találni, ahol beszerezhetjük a megfelelő zárbetétet. A nagy multikat, hobbi és barkácsüzletláncokat érdemes elkerülni, inkább válaszunk kisebb szaküzletet, ahol kifejezetten zárakat, kulcsokat és a hozzá tartozó elemeket forgalmazzák. Egy szó mint száz, ez a folyamat is roppant időigényes, hiszen nem biztos, hogy az első boltban rálelünk arra, amire szükségünk van, sőt, az is előfordulhat, hogy csak hazaérve vesszük észre, hogy rosszul választottunk zárbetétet.

Milyen esetekben bízzuk a zárjavítás folyamatát szakemberre?

Manapság egyre több ajtóban található az EU szabványtól eltérő zárbetét. Az ilyen típusú zárak javításával ne is kísérletezzünk házilag, jobb, ha egyből egy zárjavító szakemberhez fordulunk segítségért.
Szintén érdemes inkább szakértőre bízni a trezorzárral ellátott ajtóban szeretnénk zárat cserélni. Ezek a zártípusok ugyanis olyannyira bonyolultak, hogy a zárjavítás nem i lehetséges, itt csere van szükség.
A komolyabb, okos zárak, másodlagos biztonsági zárak meghibásodása esetén egyértelműen hagyjuk ki az otthoni kísérletezgetést, hiszen egy rosszul összeszerelt biztonsági zár esetén akár jelentős kárunk is keletkezhet, nem is beszélve egy esetleges betörésről, ami kapcsán még a biztosító is joggal fogja hárítani a kártérítési igényünket.

Összefoglalva: ha időd, pénzt és energiát szeretnék megspórolni akkor ne habozzunk egyből segítséget kérni, hiszen egy rutinos zárszerelő szakembernek a zárjavítás, zárszerelés vagy zárcsere a kisujjában van és még az is előfordulhat, hogy egy kedvezőbb áron tudja beszerezni a szükséges zárat, mint ahogy azt mi tudtuk volna megvenni.

Ha zárjavítás vagy zárcsere akkor www.nonstop-zarszerviz.hu! Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!