Beszéljünk a zárcseréről! Miért fontos, milyen esetekben szükséges mindenképpen zárcsere?

ajtozar
Saját és családunk biztonsága érdekében elsődleges szempont, hogy megbízható, kiváló specifikációval bíró zárbetét kerüljön a bejárati ajtónkba.

Nézzük, milyen esetekben elengedhetetlen a régi zár lecserélése:

Kínai ajtó vásárlásakor kezdjük egy zárcserével!
Ha a gyengébb minőségű, kínai ajtó mellett döntöttünk mindenképpen érdemes egy zárcserével kezdeni. Mivel a legtöbb kínai ajtó szerkezete gyenge minőségű, ezért a benne lévő zárbetétek is csupán az alsó kategóriás helyet szerezték meg. Az ilyen ajtózárak még egy amatőr betörőnek sem okoznak gondot, könnyű szerrel felfeszíti a bejárató ajtót.

Új lakásba költözéskor elengedhetetlen a zárcsere!
Új lakás esetén nem is kell túlbeszélni a zárcsere fontosságát. Nem lehet tudni, hogy az előző években, évtizedekben hány embernek volt kulcsa a bejárati ajtóhoz? Nem is beszélve arról, hogy egy akár több évtizedes ajtózár már valószínűleg elég leharcolt lehet. Nem is beszélve az elavult biztonsági technológiáról.

Elveszített lakáskulcs esetén azonnali zárcsere szükséges!
Mindenkivel előfordulhat, hogy a bejárati ajtó előtt szembesül a rémálommal: elvesztette a bejárati ajtó kulcsát. Ilyenkor, még ha a család többi tagjának van is kulcsa és később tudnának másoltatni egy újabb példányt
a legbiztonságosabb dolog, amit tehet egy ajtózár csere. Sosem tudhatjuk, hogy ki találta meg a kulcsot és hogy a későbbiek során ki fog megpróbálkozni bejutni a lakásba.

A régi, elavult bejárati ajtók zárai már nem biztonságosak!
Egy több évtizedes, régi típusú bejárati ajtó szinte minden esetben egy elavult technológiájú ajtózárral van szerelve. Ahogy a technika, úgy a betörők módszerei is egyre fejlettebbek. Mivel ők is a „könnyű zsákmány” reményében indulnak „vadászni”, ezért ezek az otthonok nagyobb beszélynek vannak kitéve. Ilyen esetben érdemes egy zárszerelő szakember segítségét kérni, aki az adott feltételeknek megfelelő zártípust fogja ajánlani.

FONTOS: ha bármely okból zárcserére kerül a sor mindenképpen ügyeljen arra, hogy az adott ajtózár MABISZ minősítéssel legyen ellátva! További biztonsági megerősítés céljából javasoljuk a hevederzár felszerelését is!

Kérdése merült fel?
Forduljon zárszervizes szakemberünköz, aki készséggel segít a választásban! 06/20 422-5177