Biztibuk hevederzárak további ismérvei – II. rész

biztibuk hevederzar
Korábbi cikkünkben már olvashatta a Biztibuk hevederzárak ismérveinek 6 pontját. Mai cikkünkben folytatjuk a legfontosabb ismertető jegyek bemutatását:
 1. Zárnyelvek
  A Biztibuk hevederzárak erősségét a zárnyelv teherbíró képessége határozza meg. Ehhez természetesen szükséges a mindenkori szakszerű felszerelés. Az erős zárnyelv minden hevederzár lelke, egy gyenge zárnyelvvel nem létezik erős hevederzár sem.
 2. Kizárólag a Biztibuk hevederzáraknál található oldalanként 2-2 18mm-es átmérőjű köracélból készült furat nélküli zárnyelv.
  Más hevederzár típusoknál is létezik köracélból készült zárnyelv, ám ezek közül egyik sem éri el a 18 mm-t. Általánosságban elmondható, hogy egy átlagos hevederzár oldalanként maximum 2 db 15 mm vastag vagy 3 db 10mm vastag zárnyelvvel rendelkezik.
 3. A Biztibuk hevederzárak zárnyelveinek keresztmetszete 1,44-szer vastagabb, mint egy átlagos 15mm-es zárnyelvnek.
 4. Kizárólag a Biztibuk hevederzáraknak van végállás ütközőjük.
  A végállásütközőknek – azon kívül, hogy beállítható egy vagy két fordulatos legyen – van egy nagyon fontos feladatuk. Amikor a zárat nyitjuk megkönnyíti, hogy pontosan eltaláljuk a zárbetét nyitósíkját.
  Amennyiben nincs végállás ütköző, úgy a tulajdonos képességeire van bízva a nyitósík eltalálása.
 5. A Biztbuk hevderzáraknak 2 darab belső fogazású accéllemezből készült fogasléce van. Mivel a fogasléc keretbe foglalja a hevederzárat működtető fogaskereket, így nem csúszhat le a fogasléc a fogaskerékről. A zárnyelvek mindeig együtt mozogank, nem akadnak el és nem billennek ki a vízszintes síkból.
  A Biztibuk hevederzárak fogaslécei kizárólag acéllemezből készülnek.
 6. A zárbetét védőpajzs a Biztibuk hevederzárra jellemző kör alakú és forgógyűrűvel ellátott. A védőpajzs és a rajta lévő forgógyűrű az acéllemezből kialakított hevederzár testhez van hegesztve. A védőpajzs az elmúlt évtizedekben már bizonyította, hogy maximális védelmet nyújt a benne lévő zárbetét számára.
 7. A Biztibuk hevederzárhoz tartozékként külön vásárolható egy acéllemezből készített belső törésvédő is. A belső törésvédő kizárólag Biztibuk hevederzárra szerelhető fel!
  Beszerelés előtt mindig érdeklődjön a szerelést végző szakembernél, hogy a belső betörésvédő milyen módon került rögzítésre!

Kérdése merült fel? Forduljon Zárszervízes szakemberünkhöz! Tel. szám: 06/20 422 5177