Karácsonyi betörések – ezekre érdemes figyelni!

karacsonyi betorok
Az év vége közeledtével megszaparodnak az úgynevezett karácsonyi betörések.

Sajnos ebben az időszakban a betörők sem tétlenkednek. A rokonlátogatások idején árgus szemmel keresik az alkalmat arra, hogy az üresen maradt házakba besurranjanak. A leghihetetlenebb módszerekkel próbálnak bejutni a gyanútlanul karácsonyók otthonaiba.

Bár ezeknek az illetéktelen látogatók tényleg minden hájjal megkentek, azért van néhány módszer, amivel bebiztosíthatjuk otthonaink védelmét:

  • A betörők szeretik az eldugott nehezen belátható telkeket, házakat. Ezért nem árt, ha jó viszonyban vagyunk a szomszédainkkal és megkérhetjük őket arra, hogy időnként nézzenek rá az egyedül hagyott házunkra.
  • Jó szolgálatot tehet egy mozgás érzékelős lámpa felhelyezése is, így a szomszédaink is felfigyelhetnek arra, ha a mi távollétünkben mégis világosság borítja be a bejáratot.
  • Már sokszor elhangzott, hogy a közösségi médiában sem szerencsés bejelenteni, hogy elmentünk otthonról és éppen hol tartózkodunk, hiszen így könnyű szerrel adunk egy tervezhető időpontot a betörőknek.
  • Szintén érdemes megkérni a szomszédot, hogy a postládánkból vegye ki az újságokat és szórólapokat. A teli postláda ugyanis szintén egy jelzés a betörőknek, hogy nem tartózkodunk otthon.

Ezek a dolgok apróságnak tűnhetnek, de nagyon sok bosszúságtól és kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ha körültekintően hagyjuk magára szeretett otthonunkat a karácsonyi időszak alatt.