Mik azok a másodzárak és miért fontosak?

masoadzarak
Egy másodzár felszerelése sokat segíthet a lakás biztonságának növelésében.

De mik is azok a másodzárak? Milyen előnyei vannak?

A másodzárak önmagukban sohasem állnak az ajtón, egy úgynevezett extra védelmi funkciókat nyújtanak a zárbetét mellett.

Milyen típusai vanna a másodzárnak?

Másodzárakból a következő típusokat különböztetjük meg:

  • Ajtóláncok: Rengeteg régebbi házban és lakásban találkozhatunk velük. Az általuk nyújtott védelem azonban inkább csak lélektani, mintsem valós fizikai.
  • Gombos felsőzárak: a régi, kisebb testű gombos zárak szintén csupán lélektani védelmet nyújtanak, a valóságban mit sem érnek.
  • Hevederzárak: A másodzárak közül az egyik legismertebbek. A zár két-három rudat mozgat, amelyek a fal két oldalába reteszelnek. A hevederzárak megfelelő védelmet nyújtanak az ajtó befeszítése ellen.
  • Rászegező zárak: A rászegező záraknak több nagy előnye is van: könnyen felszerelhetőek, sok olyan helyen alkalmazhatóak, ahol a hevederzárak nem, és mégis nagyon komoly védelmet nyújtanak befeszítés ellen. Ha jó minőségű rászegező zárat akar vásárolni, akkor a Potent másodzár tökéletes megoldás.

A fentiekből is láthatjuk, hogy a másodzáraknak kiegészítő szerepük van egy jól megválasztott, minőségi ajtózár mellett. legfontosabb feladatuk a zárbetét által nyújtott védelem kiegészítése, főként ajtó befeszítés elleni védelemmel.