Mikrochipes zárbetét – a feltörhetetlen zárbetét

microchipes zarbetet
A mikrochipes zárbetét jelenleg a világon a legbiztonságosabb zárbetét. Ilyen kijelentést nem gyakran hallani, de a biztonsági szakértők egyöntetű véleménye alapján a jelenleg kapható zárbetétek közül a mikrochipes zárbetét mondható a leginkább betörésbiztosnak. Bár ez a típus már nem mondható újkeletűnek, viszonylag mégis kevesen használják és még kevésbé elterjedt, mint a hagyományos zárbetétek.

Mi a titka mikrochipes zárbetétnek?

Ahogy a nevében is benne van a zárbetét tartalmaz egy mikorchipet. A nyitást akadályozó aprócska csapok mellett ez a zártípus tartamaz egy apró mikrochipet ami kulcs behelyezésekor le ellenőrzi a kulcs végén található lapkát is. Abban az esetben, ha az elektronika nem érzékeli akkor a zár nem fog kinyitni. Mikrochipes zárbetét további nagy előnye, hogy utólag is programozhatók hozzá kulcsok, de szükség szerint akár a korábbi kulcsok közül is bármelyiket le lehet letiltani.

Egyetlen hátránya azért ennek is van!

Sajnos még ennek a betörésbiztos zárbetétnek is van némi szépséghibája, mégpedig az, hogy a biztonsági zár működtetéséhez elemekre van szükség. Így nem árt figyelemmel kísérni, hogy a benne lévő elemek milyen állapotban vannak, hiszen ha ily módon nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor nem marad más, mint ki kell csavarozni a zárbetétet az ajtóból.

Döntsünk a legújabb vagy egy hagyományos technológiájú zárbetét mellett az jó tudni, hogy 100%-ban tuti biztos megoldás sajnos nem létezik! Azonban minél hatékonyabbnak bizonyul egy zárbetét betörés ellen annál inkább elmegy a kedve a próbálkozástól a betörőknek.

Amennyiben többet szeretne megtudni a mikrochipes zárbetétekről hívja szerszervizes szakemberünket, aki készséggel válaszol minden kérdésére!
Nonstop – Zárszerviz forró drótunk: 06/20 422-5177