Hogyan védekezhetünk a betörők ellen?

biztonsag
Tipikus hibák kontra betörésbiztos tippek

Megjött a tavasz, itt a jó idő. Ebben az időszakban egyre többen mozdulnak ki az otthonukból egy délutánra vagy akár egy hosszú hétvégére. A betörők is résen vannak, így nem árt legalább egy lépéssel előttük járnunk!

Nézzük, mik azok a tipikus hibák, amit a leggyakrabban elkövetnek a betörés áldozatává válók:

  1. Azonnal közzé teszi a Facebookon vagy az Instagramon hol tartózkodnak, mit csinálnak és mennyi ideig maradnak. Ez tuti tipp a betörőknek, hogy hol „szabad a vásár”.
  2. Mivel már melegebb az idő bukóra állítva hagyják az ablakokat. Ez nagyon nagy felelőtlenség, hiszen így a nyílászáró vasalata könnyen hozzáférhetővé válik, amit aztán a betörők már egyszerűen megrongálhatnak.
  3. Sokan benne hagyják a bejárati ajtóban kulcsot. Egy profi betörőnek az ajtó megrongálása után benyúlnak a résen és a zárban hagyott kulccsal kinyitják az ajtót.
  4. Benne hagyják a postaládában az újságokat, leveleket. Ha előre nem gondoskodunk arról, hogy valaki időnként kiürítse a postaládánkat szinte jelet küldünk a betörőknek, hogy nem tartózkodunk otthon.

Most nézzük azokat a trükköket, tippeket, amikkel távollétünkben bevethetünk a besurranó tolvajok ellen:

  1. Sok esetben alkalom szüli a tolvajt. Mielőtt elmegyünk otthonról ne hagyjunk olyan értékes tárgyakat az udvaron, amik felkelthetik a betörők figyelmét.
  2. Manapság már nem számít luxusnak a távolról, egy applikációs segítségével irányítható okos világítás. Ha a szokott időben, rendszeresen felkapcsolódik egy-egy villany az kívülről nézve olyan, mintha otthon lennénk.
  3. Elutazás előtt kérjük meg a szomszédot vagy egy barátot, családtagot, hogy időnként nézzen be hozzánk. Ellenőrizze az ajtókat és az ablakokat, járja körbe a házat, hogy minden rendben van-e.
  4. Építkezéskor vagy a nyílászáró csere idején nem árt gondolni a biztonsági védelemmel ellátott ajtók, ablakok beszerelésére.
  5. Az utólagos biztonság érdekében szereltessen biztonsági zárat, hevederzárat nyílászáróira és ha szükséges biztonsági rácsokat az ablakokra.

Nem biztos benne, hogy az Ön otthona 100%-ban betörésvédett?

Hívjon minket és szakértőnk személyre szabottan ad javaslatot arra, hogy erősíthetné meg a bejárati ajtajának és ablakainak védelmét!
Telefonszámunk: 06/20 4225177